foto's vervaet-14.jpg

over VERVAET

Vervaet Machinery

Vervaet is een echt familiebedrijf dat zich typeert door langdurige dienstverbanden en een hoog kennisniveau.

 

Onze medewerkers tonen hun betrokkenheid door tot het uiterste te gaan om onze klanten te helpen. Problemen vreten aan ons en wij stoppen niet voordat wij een pasklare oplossing hebben gevonden. 

Onze machines worden wereldwijd ingezet. We maken hierbij gebruik van buitenlandse importeurs en dealers die klanten in hun eigen taal bijstaan. Natuurlijk zorgen we samen voor continue kwaliteit en service. 

Geschiedenis

Biervliet luchtfoto KLM 1975.jpg

Van loonwerkers voor loonwerkers.
Dat is hoe de geschiedenis en de toekomst van familiebedrijf Frans Vervaet B.V. uit Biervliet in Zeeuws-Vlaanderen zich het beste laat omschrijven. Met passie voor het vak, oog voor klantwensen en pionieren waar het kan.


Zo ontwikkelde Vervaet de eerste zelfrijdende een-fase bunkerrooier voor suikerbieten al in 1974 en ontstond de eerste zelfrijdende Hydro Trike voor de emissiearme injectie van drijfmest al in 1990.

Vandaag de dag ontwikkelt en produceert Vervaet geavanceerde hightech zelfrijders voor het oogsten van suikerbieten, chicorei, voederbieten en knolselderij en voor de toediening van onder meer drijfmest, vaste mest, kippenmest, compost, digestaat, vinasse en kalk.

Hoe het begon

Aan de basis van het familiebedrijf staan de broers
Frans en Richard Vervaet die in 1957 begonnen met het repareren en onderhouden van letterlijk alles met een motor(tje).
In 1974 ontwikkelden Frans, Richard, chef werkplaats Tonnie Vervaet en Walter en Marcel Vervaet van loonbedrijf Vervaet, gezamenlijk een zelfrijdende een-fase bunkerrooier voor suikerbieten. Een ware revolutie ten opzichte van het destijds gangbare principe.

Vanaf 1989 zaten Edwin en Robin Vervaet in het bedrijf en in 1990 ontwikkelden ze samen met Dany Dieleman de eerste driewielige Hydro Trike voor de emissiearme injectie van drijfmest. Voor de productie ervan werd begin jaren 90 een nieuwe fabriek gebouwd aan de rand van Biervliet.

1978 11 08 PICT0054.JPG

Onze producten

Vervaet Machinery: Makers van superieure eenvoud.


We zijn al jarenlang gefocust op het produceren van degelijke, maar innovatieve machines voor het verwerken van messtoffen en voor de oogst van bieten. 
Tevens onderscheiden we ons in het 'rebuilden' van machines.

'Onze producten zijn het directe resultaat van praktijksituaties. Wij zijn daarom nooit 'klaar' maar werken altijd aan het verbeteren van de capaciteit en de kwaliteit.

Dat is een continu proces', aldus Robin Vervaet. 

generaties.png

VERVAET generaties